Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      "International Film Workshops" la Brasov intre 14 iunie - 29 iulie

      19 iulie 2012, Autor: Bogdan Tirlea
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

      Festivalul "International Film Workshops", este organizat de Primăria Brașov și Brașov Film Center S.R.L., si va avea loc la Teatrul Dramatic ,,Sică Alexandrescu”. Festivalul începe pe data de 14 iunie și se incheie pe data de 29 iulie, când studenții vor primi certificatul de participare.

       

      Primarul George Scripcaru a acceptat programul Brasov Film Center-ului vara trecută (5 august 2011) și l-a făcut posibil prin punerea la dispoziție a Teatrului Dramatic ca loc principal de întâlnire. International
      Film Workshops sunt modalitatea prin care Brasov Film Center va aduce talentele creatoare de film ale Transilvaniei la un nivel internațional și va crea o industrie transilvăneană a filmului, capabilă să concureze pe piața mondială.

       

      Workshops-urile sunt complet gratuite pentru participanți. Acestea sunt coordonate de producătorul de film Daria Trifu și vor fi ținute de regizorul de film premiat la nivel internațional, Bruno Pischiutta.

       

      PUNCTURED HOPE, ultimul film produs de Daria Trifu și regizat de Bruno Pischiutta, a fost nominalizat la Hollywood de Political Film Society (Societatea Politică de Film de la Hollywood) ca ,,Cel mai bun film despre drepturile umane” și ,,Cea mai bună expunere” a anului, alături de filme precum "AVATAR" (de James Cameron), "INVICTUS" (de Clint Eastwood), "INGLORIOUS BASTERDS" (de Quentin Tarantino) și puține altele.

       

      Au fost trimise multe cereri de participare la Workshops, însă doar 45 au fost acceptate. 27 de aplicanți sunt din Transilvania, 7 sunt din București și alte orașe din România, iar 11 sunt din alte țări (Canada, SUA, India, Rusia, Ghana, Africa de Sud, Serbia și Germania).

       

      Workshops-urile se vor concentra în mare parte pe actorie de film, scenaristică și regie. Sunt 35 de participanți pentru actorie, 4 pentru scenaristică și 6 pentru regie. Workshops-urile vor fi filmate, puse pe DVD-uri și vândute creatorilor și studenților de film din întreaga lume.

       

      Câteva dintre personalitățile de film care iau parte la Brasov International Film Festival & Market (19-29 iulie) se vor adresa studenților. Brasov Film Center intenționează să angajeze mare parte dintre participanții la Workshops în producțiile sale de film prezente și viitoare.

       

       

       

      FILME IN COMPETITIE


      1. Being Flynn (USA) 2012

       

      Director: Paul Weitz

      Actori: Paul Dano, Robert De Niro, Julianne Moore.

       


      2. Zoe (Italy) 2011

       

      Director: Giuseppe Varlotta

      Actori: Francesco Baccini, Monica Mana, Andrea G. Pinketts


      3. Conspirator (USA) 2011

       

      Director: Robert Redford

      Actori: James McAvoy, Robin Wright, Kevin Kline.

       

      4. Jane Eyre (UK) 2011

       

      Director: Cary Joji Fukunaga

      Actori: Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Jamie Bell, Judi Dench


      5. Rabbit Hole (USA) 2010

      Director: John Cameron Mitchell

      Actori: Nicole Kidman, Aaron Eckhart, DianneWiests


      6. California Solo (USA) 2012.

      Director: Marshall Lewy

      Actori: Robert Carlyle, Danny Masterson, William Russ


      7. Another Year (UK) 2010

       

      Director: Mike Leigh.

      Actori: Lesley Manville, Jim Broadbent, Ruth Sheen


      8. Greenberg (USA) 2010

       

      Director: Noah Baumbach

      Actori: BenStiller, Greta Gerwig, Rhys Ifans


      9. Demain? (France/Portugal) 2012

       

      Director: Christine Laurent

      Actori: Laure de Clermont, Marc Ruchmann,Teresa Madruga, Adriano Luz

       

      FILME IN AFARA COMPETITIEI

      1. Brasov: Probably The Best City In The World (Romania) 2012 (english version)

       

      Director: Bruno Pischiutta

      Actori: Petronela Rotar, Andreea Tincea, Alexandra Epure, Bogdana Ross, Elena Paraschiv.

       

      2. Punctured Hope (Canada) 2009

       

      Director: Bruno Pischiutta

      Actori: Belinda Syamel, Ruffy Samuel Quansah, Joyce Akagbo.

       

       

       

      Brasov International Film Festival & Market - Anunțarea juriului

       

      Brașov, România – 18 Iunie 2012 – Brasov Film Center S.R.L. a anunțat astăzi juriul internațional pentru Brasov International Film Festival & Market (BRIFF).

       

      Acest eveniment anual va prezenta filme non-violente de lung metraj și va susține anul acesta prima sa ediție la Brașov, România, din 19 Iulie până pe 29 Iiulie. Într-o întâlnire privată cu membrii echipei, Daria Trifu, creatoarea și directoarea Festivalului, a numit juriul.

       

      Membrii juriului sunt (în ordine alfabetică):

       

      Alexandra Epure – România (actriță)

       

      Alexandra Epure s-a născut la Călărași. S-a mutat la București când a fost admisă la Facultatea de Sociologie a Universității București. A participat la show-uri TV, mici proiecte de film și alte evenimente
      artistice. Alexandra este una dintre gazdele documentarului, "BRASOV, PROBABLY THE BEST CITY IN THE WORLD", a cărui premieră (în afara competiției) va avea loc pe 19 Iulie în cadrul Festivalului. Recent a
      fost aleasă să joace rolul principal în următorul film de lung metraj produs de Brasov Film Center, "CONFESSIONS".

       

       

      Elisabetta Errani Emaldi – Italia (scenaristă, poetă)


      Elisabetta Errani Emaldi s-a născut în Alfonsine, Italia. A studiat la Paris și în Londra. A călătorit în juriul lumii. A scris multe romane și scenarii. Câteva dintre titluri includ: ,,The Witch Queen of Orient Sun”, ,,The Common Artisans of Love”, ,,Sound of the Cry”, și ,,The Country of the Thousand Hills”. A câștigat multe premii literare internaționale. Subiectele narate în romanele și scenariile ei sunt bazate pe povești adevărate.

       

       

      Susan Johnston - USA (profesor Emerit, Creatoare de filme, Judecător Emmy)

       

      Susan Johnston, nativă din New England, a lucrat mai mult de 5 ani cu Providence și Rhode Island Film Commissions. Când s-a mutat în Los Angeles, Susan s-a axat pe coproducția internațională, regie și dezvoltare TV. A colaborat în proiecte inovative cu compania ei de producție câștigătoare de premii, Select Services Films Inc..Clienții companiei ei includ ABC Family Channel, NBC/Universal, Fox, Kaiser Permanente, NATPE și reporterul Hollywood-ului, Fred Silverman. Susan a devenit cunoscută în ultimii ani ca un producător deschizător de drumuri în media. Înainte de a lansa Festivalul de Film New Media, Susan Johnston a ajutat la crearea a încă 3 festivaluri de film, unul dintre ele fiind acum acreditat de Academie.

       

       

      Doru Munteanu – România (jurnalist,scriitor, producător de film și TV)

       

      Doru Munteanu s-a născut la Sibiu și trăiește în Brașov. Este un binecunoscut prozator, eseist, istoric şi critic literar, preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Braşov şi membru în Consiliul de conducere al Uniunii. Are o activitate prodigioasă ca jurnalist în presa scrisă şi audio-vizuală, ca redactor, director de publicaţii, realizator de programe T.V. şi documentare. Fire creativă şi dinamică, s-a implicat mereu în proiectele culturale ale comunităţii, care, poartă într-o bună măsură, amprenta personalităţii sale şi cum spun despre el cei care îl cunosc, este „o instituţie în sine”.

       

       

      Bruno Pischiutta – Canada (Regizor de film, scriitor, producător Consultant artistic al Festivalului)

       

      Italian de origine, Bruno Pischiutta trăiește și lucrează în Canada din anii ’80. Este cunoscut pentru filmele sale non-violente și cu social conștiente. Ultimul său film de lung metraj, PUNCTURED HOPE, a fost nominalizat de Societatea Politică de Film (in Hollywood) ca ,,Cea mai bună expunere in film” și ,,Cel
      mai bun film despre drepturile omului” în anul 2009, alături de filme precum: “AVATAR” de James Cameron, “INVICTUS” de Clint Eastwood și “INGLORIOUS BASTERDS” de Quentin Tarantino.

       

       

       


      Câțiva dintre sponsorii și partenerii Festivalului includ:

       

      Primăria Brașov, Teatrul Dramatic Sică Alexandrescu, Club Kasho, Film Finance Awards 2012, Festivalul de Film New Media, Restaurant Ambasador, Casa Kermany & Dino, Turist.info, Media Graf, Linx, Revista 24-FUN, Klopman, Cerbul Carpatin, Hotel Intercontinental București, Agenția Simply Travel, Club Downtown, Liceul de Arte Hans MattisTeutsch, Compania de zbor Tarom, Transilvania Expres, Monitorul Expres, Manifest Național, Hotel Ramada, Turisttransfer.com și Transporttaxi.com.

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor