Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Elizabeth - Regina virgina - 1998 (Elizabeth)

      Sinopsis

      Elizabeth este o drama istorica britanica ce prezinta drumul tinerei Elizabeth Tudor catre tronul Angliei, o perioada plina de intrigi si tradari.

       

      In 1554, regina Mary I doreste sa reintroduce catolicismul ca religie unica. Neavand niciun mostenitor, aceasta incearca din rasputeri sa o impiedice pe sora ei vitrega protestanta, Elizabeth, sa preia tronul.

       

      Toate eforturile sale esueaza, iar in 1558, dupa moartea lui Mary, Elizabeth devine regina Angliei. Printre primele lucruri pe care noua regina le face in calitatea sa de monarh este sa il aduca inapoi in tara pe iubitul ei din copilarie, Lord Robert Dudley, aflat in exil.

       

      Consilierul sef Sir William Cecil o indeamna pe tanara regina sa lasa deoparte chestiunile personale si sa se ocupe de problemele urgente ale tarii. Anglia este falita, nu are armata si este serios amenintata de alte tari.

       

      Elizabeth are rivali chiar si in interiorul curtii, cel mai periculos fiind Ducele de Norfolk. Cu gandul la un mostenitor, Cecil ii sugereaza reginei posibili pretendenti : regele Philip II al Spaniei si francezul Duc d'Anjou.

       

      Elizabeth accepta sa se intalneasca cu ambasadorii acestora, dar adevaratele ei sentimente sunt dezvaluite atunci cand se intalneste in secret cu Dudley.


      “Regina luptatoare” a Frantei, Mary of Guise, conduce armatele la granitele Scotiei. Elizabeth este de acord cu campania pro razboi a Ducelui de Norfolk, in ciuda protestelor din partea  misteriosului Sir Francis Walsingham, dar decizia de a intra in razboi duce la o infrangere umilitoare.

       

      In timp ce nori negrii se aduna deasupra regatului lui Elizabeth, iar posibilitatea unei asasinari este tot mai des auzita, regina se dezlantuie impotriva dusmanilor, avandu-l pe Walsingham mereu aproape.