Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Bruce Dern

      Biografie

      Bruce Dern s-a nascut pe 4 iunie 1936 in Chicago, Illinois. Si-a format o imagine in lumea filmelor, interpretand roluri de sociopati, psihotici si criminali. A fost nominalizat la premiile Oscar la categoria ”cel mai bun actor in rol secundar” pentru performanta din Coming Home (1978).

       

      Unii critici au remarcat faptul ca Dern a fost un actor mai talentat decat i-au permis rolurile sale sa arate. Jack Nicholson, un prieten apropiat al acestuia, a declarat ca Bruce Den a fost unul dintre cei mai talentati actori nascuti imediat dupa cel de-al doilea razboi mondial ce au reusit sa se lanseze cu propriile puteri in anii 1970.

       

      Spre deosebire de imaginea construita pe ecran, Dern provind dintr-o familie de patrioti: bunicul sau a fost guvernator in Utah si secretar in timpul razboiului lui Franklin Delano Roosevelt. Atunci cand i s-a permis sa interpreteze rolul milionarului Tom Buchanan in remake-ul din 1974 The Great Gatsby (1974), Dern si-a indeplinit sarcina destul de bine.

       

      Multi critici au fost de parere ca ”Gatsby” ar fi fost mai reusit daca Dern ar fi interpretat rolul titular in locul lui Robert Redford. Altii au considerat ca performanta sa ca fratele lui Nicholson, in The King of Marvin Gardens (1972) a fost cea care a demonstrat ca are aptitudini deosebite neutilizate suficient.