Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Don Johnson

      Biografie

      Don Johnson s-a nascut pe 15 decembrie 1949, in Flat Creek, Missouri, Statele Unite ale Americii. Este binecunoscut pentru rolul sau, ca Det. Sonny Crockett din serialul “Miami Vice” (1984), performanta ce l-a transformat intr-unul din starurile anilor 1980. In rolul lui James “Sonny” Crockett, a avut de-a face cu dealeri de droguri, traficanti, prostituate, asasini si politisti corupti, avand aparitii in peste 110 episoade, intre anii 1984-1989.

       

      Serialul, care a fost produs de regizorul/producatorul/scenaristul Michael Mann (nominalizat de patru ori la premiile Oscar), a avut in distributia sa actori precum, Philip Michael Thomas (Det. Ricardo Tubbs) si Edward James Olmos (Lt. Martin Castillo).

       

      Pentru rolul sau din “Miami Vice”, Johnson a castigat un premiu Golden Globe in 1986, pentru cel mai bun actor dintr-un serial, fiind nominalizat din nou la aceeasi categorie, un an mai tarziu. De asemenea, in 1985 a obtinut o nominalizare la premiile Emmy, pentru acelasi rol.

       

      Don Johnson a descoperit actoria la o varsta frageda. Dupa ce a lucrat o perioada in teatru, s-a orientat spre film si televiziune, obtinand o aparitie in filmul A Boy and His Dog (1975). In 1970, a cunoscut-o pe Melanie Griffith si s-a mutat cu aceasta, desi el avea doar 14 ani, iar ea 22. S-au casatorit in 1976, dar casnicia lor nu a durat mult. S-au recasatorit in 1989, dar au divortat in 1996.