Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Spike Lee

      Biografie

      Spike Lee s-a nascut cu numele de Shelton Lee, pe 20 martie 1957 in Atlanta, Georgia. S-a mutat cu familia la Brooklyn, New York, la o varsta frageda. Tatal sau era cantaret de jazz si mama sa, profesoara. Mama lui l-a poreclit “Spike”, din cauza personalitatii sale puternice.

       

      A studiat la Colegiul Morehouse din Atlanta si si-a dezvoltat aptitudinile de regizor la Clark Atlanta University. Dupa absolvirea de la Morehouse, Spike a urmat cursul de film, de la Scoala de Arte Tisch. Primul sau film a fost unul scurt, de numai zece minute, intitulat The Answer (1980), adaptat dupa productia lui D.W. Griffith, The Birth of a Nation (1915).

       

      La scurt timp dupa aceea, Lee a produs un film de 45 de minute, Joe’s Bed-Study Barbershop: We Cut Heads (1983), care a castigat un premiu stundentesc. Urmatorul sau film “The Messenger” (1984), a fost oarecum unul biografic. In 1986, Spike a produs filmul She’s Gotta Have It (1986), o comedie despre relatiile sexuale. Filmul a fost realizat cu 175 000 de dolari, dar a scos 7 milioane. Din acel moment, Lee Spike a devenit un celebru producator de filme.

       

      In ceea ce priveste viata lui personala, Lee a avut o relatie cu frumoasa Halle Berry si si-a intemeiat o familie alaturi de Tonya Lewis Lee, cu care are doi copii. De asemenea, este un fan al echipei Knicks din New York.