Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Jaume Collet-Serra

      Biografie

      Jaume Collet-Serra  s-a născut în Barcelona, Spania, în 1974. La începutul anilor 1990, el s-a mutat în Los Angeles pentru a face şcoala de film la Columbia College.

       

      Apoi, Collet-Serra a trecut la regia de videoclipuri muzicale şi de reclame pentru produse ca PlayStation, Budweiser, MasterCard, Miller Lite, Pontiac, Smirnoff Ice, Renault, Verizon şi 7-UP, pentru agenţii ca McCann-Erickson, J. Walter Thompson, BBDO şi TBWA/Chiat/Day.

       

      Collet-Serra an atras atenţia producătorului Jeol Silver prin imaginea sa stilizată, suprarealistă şi adesea întunecată. Acesta l-a angajat în 2005, pentru a regiza „Casa de ceară”. Apoi, în 2007, dragostea lui Collet-Serra pentru fotbal l-a dus în Spania pentru a filma „Goal 2”. Collet-Serra a colaborat cu Silver în 2009, pentru regia thrillerului horror „Orfana”. În 2011, Collet-Serra şi Silver s-au asociat cu Liam Neeson pentru prima dată, pentru a produce thrillerul „Necunoscutul”, iar în 2014, din nou pentru „Non-Stop”.

       

      Pe când „Necunoscutul” era în post-producţie, Collet-Serra şi prietenul lui avocatul Juan Sola au lansat Ombra Films, cu sediul în Los Angeles. De la lansare, Ombra Films a produs cinci filme: „Anna”, „Curve”, „Eden”, „Extinction” şi „Hooked Up”.