Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Emma Thompson

      Biografie

      Emma Thompson s-a nascut la Londra pe 15 aprilie 1959, intr-o familie de actori. Tatal ei a fost Eric Thompson si mama ei, Phyllida Law, care a jucat alaturi de Thompson in mai multe filme (sora ei, Sophie Thompson, este tot actrita).

       

      Emma a fost crescuta intr-o atmosfera vesela, creativa si a fost o studenta populara si totodata, a avut rezultate deosebite la invatatura. A studiat la Universitatea din Cambridge, unde s-a specializat in literatura limbii engleze si a fost membra a faimosului Footlights Group.

       

      Thompson a absolvit in 1980 si a pornit entuziasmata in cariera ei de divertisment, incepand sa lucreze la radioul BBC si sa mearga in turnee cu spectacole de comedie. In scurt timp, a obtinut primul ei rol major in televiziune, in comedia "Alfresco" (1983), alaturi de fostii ei colegi din Footlights Group, Stephen Fry si Hugh Laurie.

       

      A aparut si in alte programe de comedie din televiziune, de la mijlocul anilor 1980, ocazional, cu unii dintre fostii ei colegi si de multe ori, cu actorul Robbie Coltrane. Emma Thompson a colaborat din nou cu Fry in 1985, de data aceasta in piesa "Me and My Girl", pe scena din West End, Londra, in care ea a avut un rol principal, cel de Sally Smith.