Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Brad Pitt

      Biografie

      Brad Pitt, unul dintre cei mai puternici şi mai versatili actori ai zilelor noastre, este şi un producător de film de succes prin compania proprie Plan B Entertainment.

       

      În ultimul an, Pitt a câştigat premiul Oscar ca producător al filmului „12 ani de sclavie”, regizat de Steve McQueen. În afară de premiul pentru „Cel mai bun film”, acesta a câştigat câte un premiu Oscar pentru „Cel mai bun scenariu”, înmânat scenaristului John Ridley şi pentru „Cea mai bună actriţă în rol secundar”, înmânat Lupitei Nyong’o. De asemenea, Pitt are un rol secundar în film. În prezent, Pitt este actor şi producător în filmul „By the Sea” în care joacă alături de Angelina Jolie, care a scris şi a regizat filmul.

       

      În 2013, Pitt a fost actor şi producător al unuia din primele zece filme ale anului ca încasări „Ziua Z: Apocalipsa”, de la Paramount. După acesta, a interpretat un rol secundar în filmul lui Cormac McCarthy „Avocatul”, în regia lui Ridley Scott şi a jucat în filmul lui Andrew Dominik „Cogan’s Trade”. În 2009, Pitt a jucat în filmul lui Quentin Tarantino „Ticăloşi fără glorie”, în rolul locotenentului Aldo Raine, şi a apărut în comedia de groază „Citeşte şi arde”, regizată de Joel şi Ethan Coen. Alături de George Clooney, cu care a jucat în „Citeşte şi arde”, joacă şi în filmele de mare succes ale lui Steven Soderbergh: „Ocean’s Eleven: Faceţi jocurile”, „Unsprezece plus una” şi „Ocean’s Thirteen: Acum sunt 13”.

       

      Compania lui Pitt, Plan B Entertainment, dezvoltă şi produce proiecte atât pentru cinematograf, cât şi pentru televiziune. Până acum a produs: filmul premiat la Oscar „12 ani de sclavie”; „Ziua Z: Apocalipsa”, pentru Paramount; „Cârtiţa”, al lui Martin Scorsese; „Speranţa moare ultima”, al lui Michael Winterbottom; „Soţia călătorului în timp”, al lui  Robert Schwentke; „Vieţile secrete ale Pippei Lee”, al Rebeccăi Miller; „Charlie şi Fabrica de Ciocolată”, al lui Tim Burton; „Alergând ca apucaţii”, al lui Ryan Murphy; „Troia”, al lui Wolfgang Petersen; „Mănâncă, roagă-te, iubeşte”, al lui Ryan Murphy şi „Kick-Ass”, al lui Matthew Vaughn. În prezent, compania lucrează la post-producţia filmului lui Rupert Gould „True Story”, care îi are ca protagonişti pe actorii James Franco şi Jonah Hill. Pentru televiziune, serialului Plan B „Resurrection” i s-a aprobat al doilea sezon la ABC.