Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Christoph Waltz

      Biografie

      Christoph Waltz a fost nascut intr-o familie ce lucra in teatru, mama lui, Elisabeth Urbancic, era designer de costume, iar tatal sau Waltz Johannes, era constructor de scene.  Are trei fraţi. Bunica lui a fost actrita vieneza Maria Mayen, iar strabunicul lui a fost actorul Emmerich Reimers.

       

      Christoph s-a inscris la Theresianium si Billrothstrasse din Viena. La absolvire, a urmat seminarul Max-Reinhardt inainte de a merge la New York la Institutul Lee Strasberg. In timp ce locuia in New York, Christoph a intalnit-o pe prima sa sotie si s-a mutat inapoi la Viena, apoi la Londra.

       

      In timpul anilor '80, Christoph a lucrat in principal in teatru, „facand naveta” de la casa sa din Londra, in Germania. A inceput sa lucreze in televiziune, obtinand roluri in seriale si filme TV. In momentul in care l-a intalnit pe Quentin Tarantino, a inceput si cariera sa de la Hollywood.

       

      Rolul colonelului Hans Landa in Inglourious Basterds l-a transformat pe Cristoph intr-un superstar internaţional. A castigat 27 premii pentru rolul lui Hans Landa, inclusiv premiul pentru interpretare masculina de la Cannes, pentru anul 2009, Globul de Aur pentru cel mai bun actor si premiul BAFTA pentru cel mai bun actor in rol secundar.