Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Leonardo DiCaprio

      Biografie

      Putini actori au avut o cariera atat de complexa precum cea a lui Leonardo DiCaprio. Plecand de la roluri in filme de un buget redus si continuand cu aparitii importante ca cele din "Romeo and Juliet"sau "Titanic", DiCaprio a ajuns unul dintre cele mai cautate staruri de la Hollywood.

       

      Leonardo DiCaprio este singurul copil al unui fost autor de comedii, George. Talentul lui este descoperit inca de mic copil, incepand sa apara pe micul ecran in reclame si programe educationale. Reuseste sa starneasca interesul producatorilor de filme in scurt timp si joaca in telenovela "Santa Barbara", iar in 1991 obtine primul sau rol in filmul "Critters 3".

       

      A participat la realizarea filmelor ca actor, producator, figurant si scenarist. A jucat in multe filme in anii '90, dintre care "The Quick and the Dead", un western in regia lui Sam Raimi, "Total Eclipse", "The Basketball Diaries" si "What's Eating Gilbert Grape", in regia lui Lasse Hallstrom, unde a interpretat rolul unui copil cu probleme mentale. Pentru acel rol, DiCaprio a fost nominalizat la premiul Oscar.

       

      Devine cunoscut dupa aparitia in "Romeo and Juliet", dar rolul care l-a lansat cu adevarat in lumea starurlior a fost Jack Dawson in filmul lui James Cameron, Titanic (1997), un film ce a facut istorie. Joaca apoi in The Man in the Iron Mask si The Beach.

       

      In 2002 da lovitura din nou cu aparitia in filmele "Catch Me If You Can", in regia lui Steven Spielberg si "Gang of New York", prima colaborare a sa cu regizorul  Martin Scorsese, filme pentru care a fost nominalizat. Cele mai recente filme ale sale Shutter Island (2010) si Inception (2010) sunt alte doua mari succese.

       

      Cu un onorariu de 20 milioane de dolari, Leonardo DiCaprio este unul dintre cei mai respectati, fermecatori si indrazneti actori din zilele noastre.