Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Christian Bale

      Biografie

      Numit de mai multe publicatii, cum ar fi „Entertainment Weekly” sau „Premiere” drept unul dintre cei mai atragatori actori,  Christian Bale este unul din putinii actori ce au au avut succes atat in calitate de copil, cat si ca adult. Christian Bale s-a nascut la data de 30 ianuarie 1974 in Pembrokeshire, Wales, Marea Britanie si este cel mai tanar din cei patru copii ai familiei Bale. Are trei surori:  Erin, Sharon si Louise.

       

      Bale si-a facut debutul  alaturi de actorul de comedie britanic Rowan Atkinson pe scena West End din Londra iar debutul in film  a avut loc in 1987, in filmul lui Steven SpielbergEmpire of the Sun, film ce a atras o audienta internationala uriasa. Pentru acest rol a primit o citatie speciala pentru cel mai bun tanar actor din partea National Board of Review - un premiu creat special pentru interpretarea sa.

       

      In scurt timp, a ajuns sa fie unul dintre cei mai populari actori de pe internet. In 1992, Christian Bale a avut primul rol de adult, in musicalul Newsis. In urmatorul film, Swing Kids (1993), a fost dansator, actiunea petrecandu-se in Germania. Alte filme in care a jucat: Pocahontas (1995),  The Secret Agent (1996), Metroland (1997), Velvet Goldmine (1998), American Psycho (2000), Reign of Fire (2002), etc.

       

      Christian Bale este casatorit din ianuarie 2000 cu Sibi Blazic, cu care are o fetita. Si-a cunoscut sotia prin intermediul actritei Winona Ryder, careia Sibi Blazic ii era asistent personal.